最新公告:

  没有公告

您现在的位置: 教育资源网 >> 英语 >> 英语阅读 >> 初中英语阅读 >> 正文
Tony Wheeler was born to...           
Tony Wheeler was born to...
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2016-3-29

Wheeler was born to travel. His father worked for an airline. For the first 16 years of his life. Wheeler and hisfamily lived in many different countries.
In the early 1970s, Tony met a young woman named Maureen. They soon married. Before getting jobs, Tony andMaureen wanted to travel. They took a year-long trip from England, through Asia, to Australia. On the trip, they visitedplaces like Iran( 伊朗) . India, and so on.
When Tony and Maureen arrived in Australia, people asked many questions about their trip. To answer thesequestions, Wheeler wrote a book called Across Asia on the Cheap. The book told people about different countries' weather,customs( 风俗) ,and places to see. But unlike other travel books then, Tony Wheeler's book also talked about places most tourists did not go. He also wrote about unusual things to see and do. The book was very popular.
Tony and Maureen started a company called lonely Planet. They continued travelling. They wrote books for each placethey visited. Today, 800 people work for Lonely Planet. The company has over 650 books. Tony Wheeler, the greattraveller, still writes about travels to many places and will bring us more surprises.
【小题1】Tony Wheeler and his wife ended the year-long trip in _______.
A.England$ Q8 B. ^4 c6 a3 I B.Iran + J1 P- d6 b( @) H/ g/ `) S C.India 2 M0 _. ^; D& K4 O6 R/ H D.Australia; T$ D6 R2 Q+ C* G6 ^: E! i" _
【小题2】Tony Wheeler wrote the book Across Asia on the Cheap to _______.
A.make money for his next trip 4 Y: T! a# _& d- E; j
B.tell people about his new company# ]. j" c1 L# Q4 T
C.draw people's attention to his family % b) S5 Q3 e& ^
D.answer people's questions about his trip6 V. @) _6 Y: L+ \
【小题3】How was the book Across Asia on the Cheap different from other travel books then?
A.It was longer and more popular.% L0 `/ _ \ S, L2 d
B.It was the first travel book in the world.2 Y1 \/ E+ R: ^6 ]4 M) ^
C.It talked about places most tourists did not go.7 i/ _! ]+ P1 e; P1 e6 F9 B
D.It talked about a country's weather and customs.% M2 W4 e7 S, f# b. A& Q
【小题4】Which of the following is TRUE about Tony Wheeler's company?
A.His father started it. K+ ]% E0 F3 b B.It is an airline company.! _6 P8 E& ?) B9 G( B5 F
C.Hundreds of people work for it." S8 _9 R+ c- D3 U: D1 h D.It has no books about travelling./ A$ g4 A4 O' E% L- S+ S9 \5 S
【小题5】The passage mainly talks about _______.
A.a great traveller and hisbooks; G! A, P) P$ @) E) S6 C% b- H B.a tour of different countries: J# Y, Z [# K9 @# _1 T, ]
C.a great writer and his family- ?/ D3 B. e/ e# i D.different kinds of companies/ ?. h7 L" D! L, `" Q# J

答案
【小题1】D
【小题2】D
【小题3】C
【小题4】C
【小题5】A

解析试题分析:本文讲述Tony Wheeler和他的妻子旅行到澳大利亚时当地居民问了他们许多关于旅行的问题,Tony Wheeler写了一本书里面包含了他们问的所有问题。并且这本书很受欢迎。此后,他们开了一家公司并且继续旅行来完善他们的书也给我们带来了更多的惊喜。
【小题1】细节理解题。根据第二段第三行They took a year-long trip from England, through Asia, to Australia.“他们起于英国途径亚洲最后到澳大利亚进行了为期一年的旅行。”故选D。
【小题2】细节理解题。根据第三行第二句话To answer these questions, Wheeler wrote a book called Across Asia on the Cheap.“为了回答这些问题,Wheeler写了一本叫做《便宜走亚洲》的书籍。”可知答案为D。
【小题3】细节理解题。根据第三段第四句话But unlike other travel books then, Tony Wheeler's book also talked about places most tourists did not go.“但是不像那时其他的旅行书籍,Tony Wheeler的书还记载了一些大多数游客没有去过的地方。”可知答案为C。
【小题4】细节理解题。根据最后一段Today, 800 people work for Lonely Planet.故C正确。
【小题5】主旨大意题。文章讲述的为一个旅行家的旅行历程并创下了他自己的书,故答案为A。
考点:故事类短文阅读。



英语录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一篇英语:

  • 下一篇英语:
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    普通英语Tony Wheeler was born to...
    普通英语When you travel(旅游) in H...
    普通英语Good morning, class(同学们)...
    普通英语A lady in an old cotton ...
    普通英语AN ice ball shoots acro...
    普通英语Mary was waiting for the...
    普通英语Mr. Brown is American. H...
    普通英语At this moment in differ...
    普通英语Germs(细菌) are everywhere...
    普通英语Life is speeding up (加速)...
    相关文章
    If they eat up their foo...
    Chinese Premier Wen Jiab...
    The Vieira family moved...
    请阅读短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面
    Below are some suggestio...
    Red is used in many Amer...
    Did you know that a new ...
    All over the world, peop...
    Michael Jordon is the gr...
    When something goes wron...
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 |