最新公告:

  没有公告

您现在的位置: 教育资源网 >> 英语 >> 英语阅读 >> 初中英语阅读 >> 正文
A lady in an old cotton ...           
A lady in an old cotton ...
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2016-3-29

dy in an old cotton dress and her husband, dressed in an old suit, stepped off the train in Boston, and walked into the president of Harvard’s outer office. The secretary could tell in a moment that such country people had no business at Harvard. She frowned(皱眉). “We want to see the president,” the man said softly. “He’ll be busy all day,” the secretary said coldly. “We’ll wait,” the lady replied.
For hours, the secretary didn’t talk to them, hoping that the couple would finally become tired and go away. They didn’t. And the secretary finally decided to disturb the president. “Maybe if they just see you for a few minutes, they’ll leave,” she told him. He frowned too. Someone of his importance obviously didn’t have the time to spend with them.
The president walked toward them unwillingly. The lady told him, “We had a son that attended Harvard for one year. He loved Harvard, and was very happy here. But he was accidentally killed. And my husband and I would like to set up a memorial(纪念碑) to him somewhere on campus. ” The president was so surprised that he shouted sharply, “We can’t put up a statue(塑像) for every person who attended Harvard and died. This place would look like a cemetery (墓地).
“Oh, no” the lady explained, “We don’t want to build a statue. We thought we would give a building to Harvard.” The president rolled his eyes. He glanced at their plain clothes, and said with surprise, “A building! Do you have any idea how much a building costs? We have over seven and a half million dollars in the physical buildings here at Harvard.”
For a moment the lady was silent. The president was pleased. He could get rid of them now. The lady turned to her husband and said quietly. “Is that all it costs to start a university? Why don't we just start our own?” Her husband nodded. Mr. and Mrs. Leland Stanford walked away, traveling to Palo Alto, California where they set up the university with their name, Stanford University, a memorial to a son that Harvard no longer cared about.
【小题1】What did the old couple go to Harvard for?
A.They wanted to see their son.
B.They had an important meeting
C.They went to Harvard just to start a university
D.They wanted to meet the president of Harvard.
【小题2】Why didn’t the president come out to meet the couple?
A.He was really busy at that time.
B.The secretary didn’t allow the couple to meet the president.
C.He was important and didn’t have time for unimportant people.
D.He had an important friend to meet and had to spend some time together.
【小题3】From the passage, we can know ______.
A.the old couple were in fact rich people
B.the secretary was afraid of the old couple
C.the old couple’s son was killed in Harvard
D.the president of Harvard was kind and patient to anyone
【小题4】The best title of the passage is “______”.
A.A Statue or A Building B.How Stanford University Was Built
C.A Visit to Harvard UniversityD.A Strange Old Couple

答案
【小题1】D
【小题2】C
【小题3】A
【小题4】B

解析试题分析:本文讲述了一对穿戴破旧的夫妇到哈佛大学见校长而遭冷遇,进而自己建立一所新大学——斯坦福大学的故事。
【小题1】根据We want to see the president,” the man said softly.可知,他们想见校长。所以本题选D。
【小题2】根据Someone of his importance obviously didn’t have the time to spend with them.可知,本题应该选C。
【小题3】根据Mr. and Mrs. Leland Stanford walked away, traveling to Palo Alto, California where they set up the university with their name可知,这对夫妇实际上很有钱。所以本题选A。
【小题4】本文实际上是讲述了斯坦福大学是怎样建立的。所以本题选B。
考点:本题考查社会历史类
点评:本文内容较长,其中出现了许多生词,所以阅读时应该注意反复阅读,进行合理猜测,方能理解文章的意思。本题中的题目中第1小题可以在文章中很容易找到答案,其他三个小题需要根据文章中的相关进行进行推断。



英语录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一篇英语:

  • 下一篇英语:
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    普通英语Tony Wheeler was born to...
    普通英语When you travel(旅游) in H...
    普通英语Good morning, class(同学们)...
    普通英语A lady in an old cotton ...
    普通英语AN ice ball shoots acro...
    普通英语Mary was waiting for the...
    普通英语Mr. Brown is American. H...
    普通英语At this moment in differ...
    普通英语Germs(细菌) are everywhere...
    普通英语Life is speeding up (加速)...
    相关文章
    If they eat up their foo...
    Chinese Premier Wen Jiab...
    The Vieira family moved...
    请阅读短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面
    Below are some suggestio...
    Red is used in many Amer...
    Did you know that a new ...
    All over the world, peop...
    Michael Jordon is the gr...
    When something goes wron...
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 |