最新公告:

  没有公告

您现在的位置: 教育资源网 >> 英语 >> 英语阅读 >> 初中英语阅读 >> 正文
Life is speeding up (加速)...           
Life is speeding up (加速)...
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2016-3-16

is speeding up (加速). Everyone is getting unwell.
This may sound like something someone would say today. But in fact, an unknown person who lived in Rome in AD (公元) 53 wrote it.
We all love new inventions. They are exciting , amazing and can even change our lives.
But have all these developments really improved the quality (品质) of our lives?
Picture this: you’re rushing to finish your homework on the computer. Your mobile phone rings, a QQ message from your friend appears on the screen, the noise from the television is getting louder and louder. Suddenly the computer goes blank and lose all your work. Now you have to stay up all night to get it done. How happy do you feel?
Inventions have sped up our lives so much that we often live feeling stressed (有压力的) and tired. Why do you think people who live far away from noisy cities, who have no telephones, no car, not even any electricity often seem to be happier? Perhaps because they live simpler lives.
One family in the UK went “back in time” to see what life was like without all the inventions we have today. The grandparents , with their daughter and grandsons Benjamin, 10 and Thomas, 7, spent nine weeks in a 1940s house. They had no washing machine, microwave, computer or mobile phones.
The grandmother, Lyn, said, “The more things you have, the more difficult life becomes.” The boys said they fought less. Probably, they said, because there was less to fight over, such as their computer . Benjamin also noticed that his grandmother had changed from being a “trendy (时髦的), beer-drinking granny, to one who cooked things”.
【小题1】The writer uses the quote (引用) at the beginning of the story to _________.
A.tell us a truth about our life9 ^% Z6 P/ [% ^9 V2 d, N9 b
B.tell us what life was like long time ago, G4 R0 j! ^& C: Y! D+ h' N0 L
C.point our what causes such a thing to happen1 h& Y5 @7 M% j2 U$ I# j9 W( Y
D.point out that you experience some big problems and they may be the same# C( L5 L+ B9 [- ^7 P
【小题2】In the passage the writer describes a picture to show that new inventions ________.
A.have speeded up our lives2 a# L" [' i' `2 g0 j/ H
B.have improve the quality of our lives) C# C! ^7 c+ V8 T
C.may make people feel very happy$ H( H; N1 F2 G
D.may bring people some trouble( L7 j! J; D1 [: A! `5 [
【小题3】The family chose to spend some time in a 1940s house because _______.
A.they loved to live simple lives) I, @- J6 `$ g0 P+ X1 \
B.they wanted to know how people lived without modern inventions+ W8 [+ O4 O# M, Q9 b8 j
C.they were troubled by modern inventions5 h% F. j, Z0 d( P) G; g+ f
D.living in a different time would be a lot of fun for them, A% U8 j8 Q& S
【小题4】According to the passage, which is NOT right?
A.People who live far away from noisy cities often seem to be happier.8 [- I$ D5 X! @* _4 V T! M
B.An unknown Roman was sure that the quality of life would get better./ a$ H( c/ `$ _! @$ g5 i
C.The family had some changes when they lived in a 1940s house.. C2 O" h6 X& Y Q* U0 b1 X
D.With the improvement of our lives, we often feel stressed and tired7 G" P2 I9 P/ N5 B$ F$ H) d9 g+ K0 c1 i
【小题5】The passage is mainly about_______.
A.problems with technology- Z8 I" f5 N$ L
B.improvement of our lives with technology! W' U+ ^5 Q3 X; L0 \0 X
C.changes happening to technology# H, S" D7 H6 Y& F
D.the importance of technology( c+ K# Y4 M' e) @! I) X

答案【小题1】A
【小题2】D
【小题3】B
【小题4】B
【小题5】A

解析试题分析:本文叙述了发明给人们生活带来的影响。我们都喜欢新发明,它们改变了我们的生活。它们使生活速度加快,同时给我们带来了压力和疲劳。有一家人到一个20世纪40年代的房子里生活,想知道没有现代发明的生活是什么样。
【小题1】推理判断题。根据Life is speeding up (加速). Everyone is getting unwell.可知生活的速度加快,人们正变得不舒服,故推测这是在说关于生活的真谛,故选A。
【小题2】推理判断题。根据Suddenly the computer goes blank and lose all your work.“突然你的电脑一片空白,你丢失所有的工作内容”可知新发明有时会给人们带来麻烦。故选D。
【小题3】细节理解题。根据One family in the UK went “back in time” to see what life was like without all the inventions we have today.可知他们在20世纪40年代的房子里生活是想知道没有现代所有发明的生活是怎么样的。故选B。
【小题4】推理判断题。根据Life is speeding up (加速). Everyone is getting unwell.可知这位未知名的罗马人写的这句话的意思是人们生活会越来越不好,故B项的意思与文中意思不相符,故选B。
【小题5】推理判断题。根据Inventions have sped up our lives so much that we often live feeling stressed (有压力的) and tired.可知发明给我们感到压力,疲倦,会给我们带来一些麻烦。故选A。
考点:日常生活类短文阅读。



英语录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一篇英语:

  • 下一篇英语:
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    普通英语Mr. Brown is American. H...
    普通英语At this moment in differ...
    普通英语Germs(细菌) are everywhere...
    普通英语Life is speeding up (加速)...
    普通英语阅读理解When you are not wel...
    普通英语The police find most cri...
    普通英语Have you been asked for ...
    普通英语A forest fire that burne...
    普通英语We were standing at the ...
    普通英语The famous scientist and...
    相关文章
    If they eat up their foo...
    Chinese Premier Wen Jiab...
    The Vieira family moved...
    请阅读短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面
    Below are some suggestio...
    Red is used in many Amer...
    Did you know that a new ...
    All over the world, peop...
    Michael Jordon is the gr...
    When something goes wron...
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 |